Sign In

 

 

Aan de rand van het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa,
Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt de zuivelboerderij van Klaas De Lange;
Weerribben Zuivel. Om precies te zijn, in ‘Klein Nederland’ midden tussen de rietvelden,
graslanden en het water. Weerribben Zuivel heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen
aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijke
zuivelfabriek.

Klaas de Lange, eigenaar van Weerribben Zuivel: “Het grootste gedeelte van het jaar lopen
onze koeien buiten in een rijke weide vol bloemen en kruiden en in de koudere maanden als
het land te nat is en er te weinig gras op het land staat voor de koeien, verblijven ze in een
grote stal. Bij de bouw besteedden we veel aandacht aan ‘koecomfort’ en
diervriendelijkheid. De koeien kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer ze gemolken
willen worden.”

Van de melk van de koeien maakt Weerribben Zuivel een groot assortiment ambachtelijke
biologische zuivelproducten.

Locatie